רוב המשפחות בישראל הינן בעלות רכב אחד לפחות. לכן אחת ההוצאות החודשיות הגבוהות ביותר של כל משפחה בישראל הינה אחזקת הרכב. אחזקת הרכב הוא מונח הכולל בתוכו מגוון משתנים. לכל משתנה עלות חודשית קבועה או משתנה. המשתנים העיקריים הינם דלק, טיפולים שוטפים ותיקונים, תשלום אגרת רישוי וביטוחים. האם קיימת דרך כלשהיא לחסוך בחלק מן ההוצאות הללו - במאמר זה נסקור את כל השיטות לחיסכון באחזקת הרכב.
חסכון בדלק
בעקבות שינויי יחסים של מדינות המערב עם יצרניות הנפט העיקריות, עלה מחיר חבית נפט באופן דרמטי ובהתאם לכך זינקו מחירי הדלק במדינת ישראל. עלות אחזקת רכב תלויה באופן משמעותי בכמות הדלק בה אתם משתמשים. לכן הדרך הטובה ביותר לחסוך בדלק היא פשוט לנסוע פחות. השתדלו להשתמש ברכב רק במידת הצורך ואם ניתן ללכת ברגל או לנסוע בתחבורה ציבורית- נצלו אפשרות זו. כמו כן, מומלץ לאתר תחנת דלק המעניקה הנחה גבוהה יחסית ולעבור לתדלוק עצמי אשר מוזיל את עלות התדלוק באופן משמעותי.
חסכון בתשלומי ביטוח רכב
ההוצאה החודשית עבור ביטוח רכב הינה הוצאה משתנה בהתאם לפוליסה אותה רכשתם מחברת הביטוח. בכל הנוגע לביטוחי רכב ניתן לחסוך כסף רב אך עליכם לפעול בנושא ולא להתעצל. ראשית צרו קשר עם חברת הביטוח שלכם ובקשו פירוט מלא של הפוליסות אשר ברשותכם כולל עלויותיהן. שימו לב כי קיימים שלושה סוגי פוליסות ביטוח רכב: ביטוח צד ג, ביטוח מקיף וביטוח חובה. מומלץ לבצע משא ומתן עם חברת הביטוח לגבי עלות כל פוליסה בנפרד. ברוב המקרים תזכו להנחה. כמו כן, מומלץ לבדוק עם חברות ביטוח נוספות ולקבל הצעות מחיר זולות יותר. אפשרות נוספת הינה לרכוש ביטוח מקיף הכולל בתוכו ביטוח צד ג ובכך לחסוך רכישת פוליסה נוספת.
חיסכון בתיקונים
הדרך היחידה לחסוך בתיקונים הינה לבצע את כל הטיפולים הנדרשים בזמן. במידה ונתגלה דבר מה במהלך הטיפול אשר דורש תיקון- טפלו בכך מידית. אם לא תטפלו בבעיה, רוב הסיכויים שהמצב יחמיר עד אשר תזדקקו לתיקון יקר במיוחד. כך גם לגבי הטסט השנתי. כמובן שאת אגרת הרישוי לא ניתן לחסוך או לשנות, אך אם עולה בעיה במהלך הבדיקה יש לטפל בה בהקדם.
לסיכום, אין ספק כי ניתן לחסוך בהוצאות החודשיות בגין אחזקת רכב. הכינו טבלה מסודרת עם נתוני הוצאות המשפחה שלכם ובהתאם לכך בחנו באילו משתנים מומלץ לחסוך בצורה משמעותית
בלוגר וכותב מאמרים בנושאי צרכנות חכמה, ודרכים יעילות לחסוך